Skip to main content

CARTEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE

9 July, 2021

Biblioteca școlară de la Pietroasa a prins viață! – Prima Bibliotecă realizată

Un nouproiect al Rotary Club Oradea Art Nouveau.

Lectură cu cartea în mână, redarea pasiunii pentru citit, educație în mediul rural prin cartea de la Bibliotecă – iată ce ne-am propus să realizăm în cadrul proiectului „Cartea noastră cea de toate zilele!”

Vrem să reînființăm (sau să dezvoltăm acolo unde există deja) Bibliotecile școlare din mediul rural. Prin readucerea lecturii în prim plan putem contribui la eliminareaana lfabetismului funcțional și a abandonului școlar aducând împreună elevi, profesori și părinți dornici de o legătură de suflet cu cartea. 

Considerăm că proiectul este benefic întregii comunități, cu impact major asupra elevilor, profesorilor ș ipărințilordeopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și a alfabetizării ca drepturi fundamentale ale omului. 

Rotary Club Oradea Art Nouveau a finalizat PRIMA bibliotecă în cadrul acestui proiect la Școala Generală din Pietroasa, județul Bihor.Bugetul proiectului, de 5000 euro, a fost realizat din acțiuni  caritabile organizate de cătreclubu lnostru: 

– “File de istorie pentru cartea noastră cea de toate zilele”, – “Cros – Sănătate pentru carte

Totodată, am beneficiat de sprijinul direct al Editurii Casa și al firmelor Eberspacher și Nidec care ne-au susținut cu cărți pentru elevii Școlii Generale din Pietroasa precum și de sprijinul unui mare producător român de mobilă care ne-a oferit cu generozitate o parte din mobilier. 

Am reușit astfel să realizăm o bibliotecă școlară cu un număr de 385 de volume, mobilier pentru depozitarea cărților și mobilier pentru spațiu de lectură: canapea, fotolii, scaune.Ne dorim să putem realize și în alte școli din județul Bihor biblioteci școlare. Noi credem în educația copiilor și formarea viitoarelor generații!  Acestea sunt priorități pentru o lume care se dorește sănătoasă și armonioasă, pentru o lume cu un climat în care fiecare copil să își descopere și dezvolte adevăratul potențial.