Skip to main content
15 aprile, 2024, Hotel Ramada sala Toscana.

Make-up Trends by Iaz Denisa

Masterclass Pentru prima dată în Oradea, make-up artistul Iaz Denisa susține un Masterclass unde vă așteptăm să cunoașteți stilul ei și tehnicile explicate in detaliu.
Zile
:
Ore
:
Minute
:
secunde

„Cei ce nu uită – File de istorie pentru Cartea noastră cea de toate zilele

9 mai, 2021

Eveniment Fundraising pentru proiectul Cartea Noastră cea de toate zilele

„Ceice nu uită – File de istorie pentru Cartea noastră cea de toate zilele”este un eveniment caritabil online realizat de către Asociația Rotary Club Oradea Art Nouveau în parteneriat cu Teatrul Regina Maria Oradea și are ca scop sprijinirea educației în mediul rural, prin înființarea unor biblioteci școlare rurale.
Proiectul își propune să micșoreze distanța dintre mediul rural și cel urban, să încurajezee liminarea analfabetismului funcțional în rândulel evilor și să prevină abandonul școlar. Considerăm că acest proiect este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori și părinți deopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și alfabetizării ca drept fundamental al omului.
Ziua de 9 mai este un bun prilej de a sărbători împreună în acest mod.
Spectacolul-eveniment : „Cei ce nu uită”, o producție a Teatrului Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan, care a avu tpremiera în stagiunea 2012-2013, vine în sprijinul proiectului „Cartea noastră cea de toate zilele”, toate încasările fiind direcționate pentru înființarea unei biblioteci școlare rurale la Școala Gimnazială Pietroasa,  județul Bihor.
„Cei ce nu uită…” nu este un „simplu spectacol de teatru”. Este o experiență care te transform într-un martor al trecutului colectiv, o altă dimensiune a istoriei noastre recente. Este un spectacol care te obligă să ai sufletul și ochii larg deschiși pentru una dintre cele mai impresionante experiențe teatrale.
„Cei ce nu uită…” nu vorbește despre un eveniment simplist, ci despre ceea ce știm că s-a întâmplat în lagărele comuniste. Este un semnal de alarmă pentru generațiile care nu trebuie să uite de miile de oameni ce au murit în închisori.
„Cei ce nu uită…” e un spectacol în care cortina nu se ridică, în care nu există loc de aplauze. E doar o expunere a unei realități crude… Pentru că trecutul nu trebuie uitat.
Un spectacol itinerant, teatru în spaţiu neconvenţional, realizat după un scenariu de Gavriil Pinte.
Regia artisticășiilustrațiamuzicală: Gavriil Pinte
Scenografia: Roxana Ionescu