Passer au contenu principal

Ziua Internațională a Cititului Împreună

10 février, 2021

Anul 2010 este anul în care prima zi de miercuri a lunii februarie a fost declarată „Ziua Internațională a Cititului Împreună „. Este un eveniment global marcat în peste 100 de țări și prin această zi se dorește să fie atrasă atenția comunității internaționale asupra importanței cititului și a alfabetizării ca drept fundamental al omului.

Rotary Club Art Nouveau d'Oradea și-a dorit ca în anul 2021 să fie parte a acestei mișcări de conștientizare a importanței citituluiși a organizat evenimentele online „Citește împreună cu Mirela Tanc” și„Citește cu Florin Bican” pentru elevii Școlii Gimnaziale Oltea Doamna și elevii Școlii Gimnaziale din Pietroasa

Acest eveniment s-a dorit a fi un îndemn la lectură ca mod de dezvoltare a creativității, a empatie și a gândirii critice, dar a fos tmai mult decât atât. Datorită subiectului tratat în romanul propus pentru lectură, Minunea de R.J. Palacio, întâlnirea nu s-a rezumat la a fi doar o pledoarie pentru citit, ci a devenit o dezbatere caldă și prietenoasă despre empatie, bunătate, prietenie, prejudecăți și acceptarea de sine.

Unul dintre domeniile prioritare spre care Rotary Club Art Nouveau d'Oradea își concentrează atenția este sprijinirea educației. Suntem fericiți că această întâlnire online a avut ecou înmințile și sufletele elevilor participanți. Ne dorim să  avem puterea și resursele să ne implicăm tot mai mult în sprijinirea educației și să avem un aport important la dezvoltarea ei.

„A trăi pentru alții e o lege a naturii. Viața e frumoasă când ești fericit, dar viața e și mai frumoasă când alții sunt fericiți datorităție.”