Skip to main content

Cluburile Rotary din Bihor și-au dat mâna

22 March, 2020

În această situație dificilă prin care trece țaranoastră în acest moment, Cluburile Rotary din Bihor și-au dat mâna pentru un scop comun, adoptând împreună ca domeniu prioritar sănătatea comunității noastre.

Astfel: ROTARACT CLUB ORADEA a donat 34.000 lei, ROTARY CLUB ORADEA– 30.000 lei, ROTARY CLUB ORADEA ART NOUVEAU– 29.000 lei, ROTARY CLUB MARGHITA– 25.000 lei, ROTARY CLUB 1113– 24.000 lei, ROTARY CLUB BĂILE FELIX– 23.000 lei, însumând165.000 lei.

Scopul donațiilor Cluburilor Rotary reprezintă contribuția noastră pentru achiziția unui aparat automat de testare Real- Time PCR și a kiturilor de teste aferente, necesare diagnosticării persoanelor infectate cu noul coronavirus. 

Această achiziție dă posibilitatea testării a aproximativ  200 de persoane/zi și obținerea rezultatelor într-un timp mult mai scurt, nemaifiind necesară trimiterea probelor pentru analiză în Cluj-Napoca, știut fiind faptul că sistemul medical traversează o perioadă extrem de dificilă. Aparatul automat de testarea ajuns vineriîn Oradea și, după testare și instruirea personalului, a fost pus în funcțiune începând de duminică, 22 martie 2020, încadrul Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea, spitalul din linia întâi în lupta cu COVID-19 din județul Bihor.

Cluburile Rotary din Bihor și-au propus să continue la fel de transparent sprijinul sistemului medical prin acțiuni de donați iși de strângere de fonduri, acțiuni la care este invitată întrega comunitate, pentru a depăși cât mai grabnic și cu pierderi cât mai mici dezastrul pandemic.