Skip to main content

Arc Peste Timp

1 December, 2022

Noi, Rotary Club Oradea Art Nouveau am sărbătorit astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională a României împreună cu tinerii de la Casa de tip familial „Casa Bratca”. 

O festivitate mică, dar frumoasă la statuia savantului francez Emmanuel de Martonne, depunere de coroane și un prânz cu discuții despre semnificația acestei zile, întrebări despre geograful și pedagogul francez, cunoscut în România interbelică pentru contribuțiile sale esențiale la trasarea granițelor României Mari, cu premii în cărți și dulciuri.

Noi Rotary Club Oradea Art Nouveau suntem legați de realizarea și amplasarea bustului savantului francez Emmanuel de Martonne în Oradea. A fost un proiect demarat de către Direcția Județeană pentru Cultură Bihor în anul 2018 sub egida Centenarului Marii Uniri.

În implementarea proiectului – faza de execuție un aport însemnat a avut Rotary Club Oradea Art Nouveau, respectiv doamna Dana Ionașcu, contribuind considerabil la finalizarea acestuia.

În 8 noiembrie 2018 Rotary Club Oradea Art Nouveau a pus în soclul statuii savantului Emmanuel de Martonne un mesaj peste timp.

Ne bucurăm să împărtășim cu dumneavoastră bucuria trăită și emoția generată de acest minunat „ARC PESTE TIMP.”